Over TTT

De oorsprong van onze vereniging ligt in Berkel-Enschot. Ons trouwste lid, Ton van Nieuwburg, was bij de eerste vergaderingen die uiteindelijk leidden tot het ontstaan de Torenspelers. Toen de oude Toren in Berkel was gerestaureerd en deze heropend moest worden, ontstond het idee om rond de openingsactiviteiten een openluchtvoorstelling te geven bij de Toren. Zo gedacht, zo gedaan. De naam van de vereniging is dan ook direct verbonden aan dit evenement.

De Torenspelers begonnen als dorpsvereniging, maar verplaatsten zich al snel naar Tilburg. De leden stortten zich op het amateurtheater en waren daarbij zeer ambitieus. Door het volgen van cursussen en het zitting nemen in het toenmalige BCA-bestuur ontwikkelden de Torenspelers zich snel. Binnen een jaar of vijf werd het een club die op zoek ging naar nieuw repertoire en aansluiting vond bij de voorhoede van het amateurtheater.

In de afgelopen 50 jaar heeft TTT verschillende geslaagde producties opgeleverd. Sommige daarvan waren echte hoogtepunten. Opvallend is dat die verbonden kunnen worden met enkele regisseurs van bijzonder kaliber.

Vanaf 2012 is de vereniging overgestapt naar een nieuwe, meer eigentijdse organisatievorm, met de naam TTT Theaterproducties Tilburg . We richten ons op amateurspelers die graag in een productie willen meespelen en meedenken. Ook staan we open voor ‘buitenstaanders’ met een goed idee voor een productie.

Een kerngroep van ‘vaste deelnemers’, tevens leden van de vereniging, dragen zorg voor de randvoorwaarden zoals organisatie, financiën, techniek en bewaking van het artistieke niveau. Het stuk “Welkom in het bios” is de eerste productie van TTT Theaterproducties!